top of page

Healing.

Healing komt vanuit het oud-Engelse ‘hælan’ wat ‘herstellen van de eenheid’ betekent.


Hiermee gaan we meteen de diepte in: waarom zou je eenheid moeten of kunnen herstellen? Het is toch in eenheid?


Als mens hebben we allemaal te maken met een geconditioneerde mind. Die geeft je het gevoel dat alles wat je ervaart van jou is, begrepen en opgelost moet worden. We ervaren anderen als afgescheiden van ons. Oftewel: we ervaren niet de eenheid die alom en altijd aanwezig is.


Als je bovenstaande nog een keer leest, zie je dat afgescheidenheid zich dus afspeelt binnen de eenheid. En die realisatie kan zomaar een sluier wegtrekken.


Dit gevoel van afgescheidenheid is misschien wel onze diepste conditionering. Waarom hebben we als mens dat afgescheiden gevoel? Boeddhisten zien dit ook als de oorsprong van al het menselijk lijden.


Volgens mij zijn we hier op aarde gekomen zijn om een heel persoonlijke ervaring te hebben, waardoor we kunnen groeien, evolueren. Als we de eenheid in onszelf niet zouden hoeven herstellen, zouden we dus ook geen individuele ervaringen doorgaan.


Het doorzien van de illusie is ontwaken, hierdoor bewegen we met een ruimer bewustzijn door het leven. En raken we niet meer of minder snel ‘lost’ in onze mind.


Het ‘herstellen van eenheid’, helen, is misschien wel de mooiste en diepste reis die wij als mens mogen maken.


In mijn sessies gebruik ik ‘het helend zijn’ om mijzelf en anderen uit te nodigen om die eenheid te herinneren en ervaren. Ik gebruik hierbij geen methode of overtuiging om afgescheidenheid (of een uiting daarvan) op te willen lossen. Het willen begrijpen en fixen speelt zich namelijk af in de mind, in de afgescheidenheid (dit wel - dit niet). En daar kan geen werkelijke heling plaatsvinden.


Ik nodig anderen uit om naar een staat te bewegen die niet begrensd is door de illusie van afscheiding, tijd en ruimte. Hierin is het mogelijk om je de eenheid binnen jezelf te herinneren en ervaren. Hierdoor laten de patronen, gewoontes, trauma's en overtuigingen die jou niet verder helpen, maar illusie/niets zijn, jou als vanzelf los. Omdat de zuurstof nu naar eenheid gaat.


Steeds meer ruimte makend voor de heelheid, die er al is en wíl.

Recente blogposts

Alles weergeven

Chakra healing.

Vaker krijg ik de vraag: "Geef jij ook chakra healing?" "Ja," antwoord ik dan. Maar niet als doel op zich. Laat het me je uitleggen in deze blog. Wat zijn chakra's? Chakra's zijn onze energiecentra. A

Onpersoonlijk.

Het woord onpersoonlijk heeft nogal een negatieve lading. Afstandelijk, onvoelbaar, robot-achtig, op de automatische piloot, mechanisch, niet vanuit jezelf, vlak, mat, etc. De staat die het wil beschr

Het hogere doel.

Ik heb altijd gezocht naar ‘het hogere doel’. De paraplu. De kapstok. Iets waar ik alles aan kon ophangen. Ja, misschien voelde het wel als de zin, de betekenis van mijn leven. Laat ik als voorbeeld h

コメント


bottom of page