top of page

Breathwork

Ademwerk: voel jouw levensenergie weer stromen.

Over ademwerk

Door de ademtechniek toe te passen, waarin ik je begeleid, kun je vrij direct in een hogere bewustzijnsstaat komen—een meer natuurlijke staat. Het is een staat waarin er als vanzelf een gezondere relatie ontstaat tussen jou en je gedachten, angsten, zorgen, mind, emoties. Door verbonden te ademen onderbreek je de (onophoudelijke) stroom van gedachten. Niet omdat je het wegduwt, maar juist omdat je vanuit die staat heel open bent om wat omhoog komt te verwelkomen en te doorvoelen, zonder weerstand of verzet. Zodat het jou als vanzelf kan loslaten. Wij staan hierbij het organische proces van doorvoelen en loslaten niet langer in de weg, omdat we er tijdens ademwerk niet mee identificeren of iets toe-eigenen. Dat is heel bevrijdend, natuurlijk en verlichtend.

Ademwerk brengt je in sneltreinvaart naar die meer natuurlijke staat. Ademwerk heeft niet als doel om een tijdelijke opleving of afleiding te zijn. Het is een bewustzijnsstaat die er altijd is en altijd al was. Het is een heel natuurlijke staat en het opent de verbinding met wie je werkelijk bent en met het Goddelijke. Daarom voelt het zo vertrouwd en diep. Het feit dat ademhaling geen vorm heeft is een van de redenen dat je bewust zijn van het ademen een heel effectieve manier is om je bewustzijn te verruimen. Tijdens ademwerk kun je laag voor laag loslaten wat jouw essentie in de weg staat. Aangeleerde/opgelegde overtuigingen, patronen, gewoonten, verslavingen, trauma's en de symptomen daarvan. Copingmechanismen die je gesloten houden om het leven vol en speels te ervaren. Ademwerk kan een heel effectieve, directe heling zijn en je heldere inzichten geven over wat op dit punt in je leven wel en niet belangrijk (meer) voor je is. Je wordt meer ontvankelijk om te voelen wie je in essentie bent. Ook draagt ademwerk bij aan het herstel van de natuurlijke diepte van jouw ademhaling, in plaats van een ondiepe, oppervlakkige ademhaling.

Breathwork is voor jou als je daadwerkelijk klaar bent voor transformatie, misschien omdat het tijd voelt om jouw contact met jouw ware zelf en God/de Bron te verdiepen en/of omdat je merkt 'dat het zo niet langer werkt' en werkelijk anders in het leven wilt staan. We werken aan het diep wortelen in en stromen van jouw diepste Zijn, in plaats van aan het verdwalen in de mind, in emoties of in de buitenwereld.

Ik begeleid met name mensen voor langere tijd, zodat je daadwerkelijk door grote transformaties kan gaan. Je bent ook welkom voor een eenmalige sessie of een ademcirkel. Lees hieronder meer over mijn werkwijze en plan jouw eerste of vervolgsessie bij mij in.

Aanbod in breathwork

1:1 ademsessie
Breathwork boeken
duo ademsessie
  • ⊹ Ik begeleid je in het thuiskomen én wonen in wie je ten diepste bent...

    1 uur

    120 euro
  • ⊹ Ik begeleid je in het thuiskomen én wonen in wie je ten diepste bent...

    1 uur 30 min

    170 euro

Ademcirkel Rotterdam

Het is heel bijzonder om met een groep naasten (zoals vriendinnen, vrienden of familieleden) breathwork te doen en deze ervaring te delen. Ik begeleid kleine groepjes tot max. 7 personen in een persoonlijke ademcirkel op vrijdagavonden in Rotterdam. Om een ademcirkel te boeken, hoeven jullie geen ervaring te hebben met ademwerk. Alle uitleg en begeleiding is aanwezig op de avond. Ook is er ruimte om jullie intentie te delen en jullie relatie met de ademhaling. Dat kan een ongecompliceerde relatie zijn of er kan sprake zijn (geweest) van hyperventilatie, angst- of paniekaanvallen. Het is mooi om te ervaren welke individuele én gezamenlijke reis wordt gemaakt in deze ademcirkels.

 

Wanneer? Vrijdagavonden van 19:30 - 21:00.

Waar? Yogastudio Blije Boeddha Yoga, Bergselaan 321a, Rotterdam.

De kosten van een ademcirkel (max. 7 personen) zijn € 220,- incl. btw.

Hoe? Om een ademcirkel met jullie groepje in te plannen stuur je een e-mail naar saravanwoerden@gmail.com.

Ervaringen van anderen

Mijn rol als ademcoach

Ademwerk is energiewerk. Er kunnen grote transformaties en doorbraken plaatsvinden als de readiness en timing kloppen. Ik creëer een veilige bedding, ik geef ruimte aan wat er kan gebeuren en wat er wil gebeuren. 

Als ademcoach verander, forceer of fix ik niets: spanning, oude patronen en blokkades transformeren zichzelf als het de ruimte krijgt. Wie en wat niet is wie jij in essentie bent, kan loskomen en jouw levensenergie kan vrijer stromen. Alles wat vastzit kan in beweging komen. Of wat chaotisch is kan weer rustig worden. 

Zo hervind je innerlijke rust, lichtheid en energie. Vanuit die staat kom je terug in lijn. Mogen oude patronen en gewoonten gaan omdat ze niet meer belangrijk zijn, waardoor kan worden wie je werkelijk bent—jij. Jouw essentie. Dat is jouw krachtplek waarin vrede, liefde en vervulling meer ruimte krijgen en weer kunnen stromen.

ademcirkel

Wat is ademwerk? Wat is een ademsessie?

Ademwerk of breathwork is een verzamelnaam voor verschillende ademhalingstechnieken. Er zijn korte ademhalingsoefeningen die je gedurende de dag kunt doen om je concentratie te verscherpen, om nieuwe energie op te doen of stress los te laten. Maar je kunt breathwork ook therapeutisch en transformatief inzetten.

Transformational Breath®

 

Tijdens mijn sessies maak ik gebruik van de Transformational Breath®-methode. Dit is een krachtige methode die bekend staat om de verbonden ademhaling. Je haalt dan adem zonder pauzes tussen de in- en de uitademing. Een bewust verbonden ademhaling dus, ook wel circular breathing of connected breathing genoemd. Transformational Breath® leert je om je volledige ademcapaciteit te gebruiken. Door 30 tot 45 min verbonden te ademen, baant jouw adem de weg vrij in je lichaam. De adem wil door het hele lichaam stromen, ook op plekken waar lang geen adem, contact of leven is geweest. Dat zorgt ervoor dat spanning in je lichaam loskomt en kan oplossen. Spanning, blokkades en vastgezette emoties kunnen transformeren door de ruimte die het krijgt. Deze vitalisering, zowel fysiek als emotioneel, zorgt ervoor dat je ontvankelijk wordt voor flow: een staat van rust, helderheid en energie. Transformational Breath® is een krachtig medicijn en zorgt voor transformatie op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

Hoe is jouw relatie met je adem? 

De meeste mensen ademen ondiep en oppervlakkig. Ademwerk draagt bij aan het herstel van de natuurlijke diepte van jouw ademhaling. Het kan zijn dat jouw relatie met je ademhaling is veranderd door hyperventilatie, angst- of paniekaanvallen. Dan kan alleen het idee aan een ademsessie al veel oproepen. Of misschien voelt jouw lijf niet als jouw veilige haven en zie je jouw adem nu eerder als vijand dan als vriend. Juist dan kan het op meerdere vlakken helend zijn om ademwerk te doen. Om te werken aan de wortel van een blokkade/verstoring die zorgt voor een ondiep en oppervlakkig adempatroon. Mijn taak als ademcoach is om een veilige bedding te creëren en precies aan te voelen wat nodig is. Ademwerk werkt organisch en nooit met force. Als er meerdere sessies nodig zijn voordat jij je veilig voelt om ademwerk te doen, dan zorgen we daarvoor. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over jouw specifieke situatie of wil je een ademcirkel inplannen? Neem gerust contact met mij op, dan bespreken we mogelijkheden: 

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief met een persoonlijke blog, inspiratie & nieuws.

Dankjewel!

bottom of page