What happens when you step into your magic


Dear Creative,


Gisteren lag ik in bed en kwam het thema VERWARRING op. Voor ons, (coming out) creatives, is verwarring een groot thema (geweest). Dit is de tijd om al onze energie en power terug thuis te brengen, bij onszelf. Ik ken de verwarring. Ik ken ook de angst. Een angst om opnieuw in de war te raken en jezelf hierdoor afsluit voor (nieuwe) gifts op je pad.


Mijn verwarring was groot. Terwijl ik in bed lag, zag ik een beeld. Ik ben op de kunstacademie. Middenin een creatieproces, bezig met een werk. Een voor een komen er mensen langs. Kunstenaars, curatoren, medestudenten, galeristen. Ik voel hun ogen en energie in mijn creatie en mijn creatieproces priemen. “Wat maak je voor werk?” Ik zie hoe zij (soms letterlijk) mijn werk pakken en ermee aan de haal gaan. Hun ervaringen en ideeën inmengen.


Dit deden zij met goede bedoelingen. Ik zie hoe mijn creatie energetisch kleiner en kleiner werd. Het mixte in een prematuur stadium met andermans energieën. Terwijl het geborgenheid en groei nodig had, zoals een foetus in de baarmoeder. Wij leren in het schoolsysteem en in onze omgeving vaak aan om ons creatorschap en onze creaties in een te vroeg stadium laten beoordelen en bevestigen door anderen. Ik zag hoe mijn veld hierdoor kleiner en kleiner werd.


Nog een beeld. Ik zie mijzelf een schilderij inpakken voor een tentoonstelling. Ik zie hoeveel erin mee komt. Een pak aan MIJN energie en MIJN power. ‘Please take it,’ want ik ben vergeten hoe ik het bij mezelf houd. Verwarring alom.


Toen ik besloot te gaan slapen zag ik hoe de beelden een voor een liefdevol oplosten en als pure creatieve power in mijn veld thuiskwamen. Lieve Creative, ik weet dat jij er klaar voor bent om te zwemmen in jouw eigen creatiekracht. Om te stoppen met het weggeven van jouw heilige energie. Om helder te zien dat jouw ondernemerschap, jouw creaties, jouw leven JOUW CREATIE IS en mag barsten van meer van jou en jouw creatiekracht. Met jouw informatie, ‘regels’ en wijsheid.


Dit is onze moment om nieuwe paden te creëren voor onszelf als creatives en de volgende generaties. ⚔️

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven