top of page

Fun uit je poriën.

Merk je het ook?


Er is altijd iets aan de gang,

that is not so much fun.


Onzekerheid, over-denken, zorgen, spanning, twijfel, angst, zorgen, minderwaardig voelen, schuldgevoel, …


Waarom? Is dat normaal? Is dat onze natuurlijke staat?


Wellicht is onze meest natuurlijke staat 24/7 natural high.


Maar waar we beginnen is ons systeem aan te leren, of nee, af te leren, om 24/7 verdwaald te zijn in dat wat ‘not so much fun’ is. Of wat juist ‘so much fun is’ dat we het niet meer willen loslaten.


Door niet meer te hangen aan wat we juist wel/niet willen, verschijnt werkelijke fun. Van binnenuit. Fun uit je poriën.


Dit afleren gaat over in je centrum blijven. Bewust zijn.


Parallel aan het pad van het afleren, loopt het pad van het herinneren van wat wel onze/de natuur is.


Sterker nog: als ik mijzelf herinner aan mijn natuur, kan dit mij meteen terug in mijn centrum brengen. Bam, aanwezig, bewust. En daarmee is er vanzelf een meer gezonde afstand om los te laten wie ik niet ben. Zo maken we ruimte voor onze ware natuur.


Vaak ligt de focus op wat onze natuur níet is. Ik heb wel 100.000 keer gehoord: je bent niet je gedachten, niet je lichaam, niet je emoties, etc.


Maar dat liet mij altijd met de vraag: maar wie/wat ben ik dan wel? En hoe deal ik dan met mijn gedachten, emoties, lichaam, etc.? Want ik wilde mijn gedachten en emoties niet onderdrukken of mij ervan dissociëren.


Ik houd ervan om dingen zo simpel mogelijk te maken. Dit beeld vat voor mij de kern, het helpt mij steeds herinneren wie ik wel ben, en wie ik niet ben.


Ik ben subject, de rest is object.


Subject = ziel, essentie, kern, bewustzijn.


Wereld van objecten = mind, lichaam, emoties, sensaties, gedachten, ervaringen, mensen, de realiteit/het levenstheater, oftewel alles wat subject kan waarnemen. Het zijn allemaal dingen.


Angst is een ding. Gedachten zijn dingen. Het is niet wie jij bent. En om dissociatie te voorkomen: onze ziel is juíst hier op aarde om al die dingen te ervaren. In het volledig ervaren zit onze groei, onze evolutie. En ons systeem is perfect uitgerust om het allemaal te processen. Als wij onze/de natuur niet langer in de weg zitten door het weg te duwen of vast te houden.

Recente blogposts

Alles weergeven

Het woord onpersoonlijk heeft nogal een negatieve lading. Afstandelijk, onvoelbaar, robot-achtig, op de automatische piloot, mechanisch, niet vanuit jezelf, vlak, mat, etc. De staat die het wil beschr

Ik heb altijd gezocht naar ‘het hogere doel’. De paraplu. De kapstok. Iets waar ik alles aan kon ophangen. Ja, misschien voelde het wel als de zin, de betekenis van mijn leven. Laat ik als voorbeeld h

Meer en meer… …eigen kracht …eigen verbinding met jouw ziel …eigen verbinding met God …eigen kompas …eigen weten Eigen dat het meest eigen, en tegelijkertijd niet persoonlijk voelt. Het is thuiskomen

bottom of page