Business, hoe jij jezelf oprichtte...

Bijgewerkt op: 15 dec. 2021

Brief aan Business Spirit #01


Lieve Business,


In deze brief deel ik hoe jij jezelf oprichtte.


Klaar voor de volgende stap. Na 9 maanden allerlei verschillende mensen in 1:1 sessies te hebben begeleid, ben jij meer dan klaar voor de volgende stap. Jij plande een grote schoonmaak, zodat ik een directere lijn had met mijn intuïtie, ziel en de Bron/God. En een grote schoonmaak, dat is het. Wat zijn we allemaal aan het opruimen (geweest) samen?


Dingen die ik mocht achterlaten. Jij laat mij alle hoeken van de kamer zien. Ik ben er beurs van. Jij laat mij zien wat ik niet mee kan nemen in deze volgende stap. Je laat mij mijn (conflict)vermijdende hoek zien, waarin ik veel spannende gesprekken met geliefden, klanten en vriendinnen voer. Een hoek van vertrouwen, ik kan niet te controlerend zijn. In die hoek laat jij mij ook zoveel meer zien, boodschappen van mijn gidsen, eindeloze steun en liefde. Je toonde mij een hoek van heling op dingen die niet van mij waren maar van mijn (voor)ouders. Een hoek die nog te veel leunt op goedkeuring en waardering van buitenaf. Een hoek die wil vastgrijpen aan oude dingen, terwijl jij mij op een heel nieuwe manier wil laten ondernemen. Op dit moment sta ik in de hoek van helemaal mijzelf zijn, oprijzen in wie ik werkelijk ben. In alle grootsheid, kracht, echtheid en volle verantwoordelijkheid.


Investeren. Jij vroeg mij ook wat ik mijzelf gun. Vijf jaar geleden was mijn antwoord waarschijnlijk ‘het minimale’ en nu beweeg ik naar ‘het maximale’. Ik investeer mijn heilige tijd, geld, aandacht en energie in jou. Vijf jaar geleden deed ik dat niet, ik gumde mijn lijntjes driftig uit. Ik bewoog mij verder en verder weg van mijn hart, intuïtie, God en mijn gidsen. Zij tekenden de lijntjes steeds opnieuw, waardoor ik mij door allerlei initiaties weer kon herinneren dat ik niet ben wie ik dacht dat ik was. Dat het basically onmogelijk is om die lijntjes te verbreken. En nu ze er weer zijn, directer en scherper dan ooit, wil ik niets anders dan het leven helemaal aangaan.


Feminine. Naar binnen keren en diep zakken in mijn feminine energie. We hebben samen gedanst, wakker gelegen van de inspiratie, Trello-borden vol geschreven, gelezen, geluisterd, getekend, hardgelopen, ge-cocooned en gewandeld. Maar laat ik het niet mooier maken dan het is: het is een mega-spannende periode, waarin ook twijfel, onrust en ongeduld is.


Directie. Je koos vrijwel direct Sara als 5-jarige als CEO. Mijn 5-jarige is daar erg verrukt over. In een overleg gisteren deelde ze het onderscheid dat ze maakt tussen kinderlijk en kinderachtig. Business, jij bent heel kinderlijk, maar jij bent niet kinderachtig! Het is een groot plezier, en soms een uitdaging, om met en voor het kind te werken.


Jij richtte jezelf op in alle vertrouwen dat ik met je kom, en die belofte staat. Ik maak het waar. Met vallen en opstaan, twijfels en onzekerheden, vreugde en doodsangsten. Wij richten elkaar op.


In liefde,


Sara

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Brief aan Business Spirit #05 Lieve Business, Jij hebt een prachtige troon klaar. Voor mijn Queen om plaats op te nemen. Dit is geen troon waar ze alleen tijdens bepaalde gelegenheden op zit. Dan ook,